Panouri lemn masiv, scari interioare, pardoseli, mobilier, plansete si tocatoare pentru bucatarii, cherestea fag uscata si rindeluita.

Tehnologie

Lafor este un producator integrat; detine controlul procesului de productie de la achizitia de busteni si pana la productia de mobila din lemn masiv. In acest fel putem livra cantitatile cerute, la termenele stabilite si putem garanta calitatea produselor noastre.
Lafor achizitoneaza bustenii necesari productiei de cherestea, panouri din lemn masiv, scari interioare si mobila de la diverse firme, sortati, fasonati, la drum auto. Majoritatea lemnului achizitionat este certificat FSC®.
Lafor detine o fabrica de cherestea moderna, dotata cu utilaje de ultima generatie, cu grad ridicat de automatizare: Ferastrau panglica Artiglio fabricatie 2007, ferastrau panglica dublu MEM, productie 2013, transportoare automate pentru cherestea, multilama cu panze mobile si statie de sortare si pachetizare cherestea. Capacitatea de debitare este de cca 100mc bustean esente tari (fag, stejar, paltin) intr-un schimb de 8ore.
Lafor ofera cherestea cu latimi fixe de fag, paltin, stejar, cires. Acest tip de cherestea poate fi folosita pentru productia de mobila sau pentru productia de usi din lemn masiv avand avantajul unui randament de 100% sau pierdere zero dupa spintecare. Producem cherestea cu latimi fixe, la cererea clientilor.
Capacitatea de uscare cherestea este de cca 1,200mc; 10 camere de uscare cu volume utile cuprinse intre 50mc si 150mc fiecare, cu programe automate de uscare asistate de computer. Agentul termic este furnizat de un cazan de apa calda alimentat automat cu rumegusul si praful de lemn produs de sectia de mobila si panouri.
tehnologieCapacitatea de aburire cherestea este de 80mc pe sarja; doua camere de aburire cu capacitate de 40mc fiecare. Agentul termic este furnizat de un cazan alimentat automat cu rumegusul si praful de lemn produs de sectia de mobila si panouri.
Sectia pentru prelucrare cherestea de export, dotata cu utilaje specific are o capacitate de prelucrare de cca 900mc lunar, produs finit. Cheresteaua este prelucrata mecanic dupa uscare, rezultand pachete de culoare uniforma, marfa exceptional calitativa cu aspect commercial impecabil.
Fabrica panouri si mobila din lemn masiv este prevazuta cu doua fluxuri tehnologice pentru productia de panouri lamelare, tocatoare pentru bucatarii, scari interioare, trepte, parchet si dusumele din lemn masiv. Detinem si un centru de prelucrare cu comanda numerica pentru productia de mobilier din lemn masiv.

Lafor este certificat FSC®, ISO 14001 si 18001.